Brunssum gaat strikter toezien op bedrijventerrein Haefland/Rode Beek

foto © ZO-NWS | Google Streetview
Gepubliceerd op 23/11/2021 om 12:57
Laatst bewerkt op 23/11/2021 om 14:05

De gemeente Brunssum gaat strikter toezien op de inrichting en het gebruik van bedrijventerrein Haefland/Rode beek. Door ongewenste bedrijfsactiviteit in te perken en de openbare ruimte een impuls te geven wil de gemeente het vestigingsklimaat verbeteren. 

De gemeente constateert al enige tijd dat er sprake is van ongewenste ontwikkelingen op bedrijventerrein Haefland. Er vinden activiteiten plaats die niet passen bij het bestemmingsplan en door wildgroei en reclame heeft het terrein een rommelige uitstraling gekregen. 

Reclame-uitingen in de openbare ruimte op bedrijventerrein Haefland/Rode Beek dienen vanaf 2022 in overeenstemming met dit nieuwe beleid te worden teruggebracht. Door de veelvoud aan schreeuwerige reclame-uitingen terug te brengen, kunnen de ondernemers, volgens de gemeente, zelf een belangrijke bijdrage leveren aan een representatief bedrijventerrein.

Ook gaat de gemeente in 2022 een project starten waarin door samenwerking met ondernemers, gemeente en politie de veiligheid op bedrijventerreinen vergroot wordt. 

Advertenties