Brunssum en Heerlen weigeren vertoning klimaatfilm

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 12/06/2024 om 09:42
Laatst bewerkt op 12/06/2024 om 10:26

Vertoning van de film ‘Climate the Movie’ is in Brunssum en Heerlen geweigerd. Raadsfracties in Brunssum willen van hun gemeentebestuur weten waarom.

Fractievoorzitter Jo Palmen van BBB Lijst Palmen tegenover ZO-NWS: "Dit kan niet. De Brikke Oave is volgens ons een openbare gelegenheid. Maar de burgemeester vindt dat ze de mogelijkheid hiertoe heeft omdat het een gemeentelijke accommodatie is", aldus Palmen. 

'Climate the Movie' is een project van een groep wetenschappers die vindt dat het ondermeer wel meevalt met de opwarming van de aarde. De Stichting Clintel die het project in ons land ondersteunt is per brief door burgemeester Wilma van der Rijt van Brunssum op de hoogte gesteld van het besluit. 

Van der Rijt vindt op haar beurt dat vertoning van de film de indruk kan wekken dat Brunssum achter dit initiatief zou staan. De exploitant van de Brikke Oave is hierover ingelicht door een ambtenaar, waarna hij besloot om de filmvertoning te schrappen. Ook de filmvertoning in het Corneliushuis in Heerlerheide ging niet door. Eerder werd een vertoning van de 'Climate the Movie" in Maastricht al van de agenda gehaald. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties