Brunssum en Heerlen in top 5 slecht geïsoleerde huizen

foto: iStock
Sam Verbeek
Gepubliceerd op 11/05/2023 om 11:42
Laatst bewerkt op 11/05/2023 om 14:06

Wat het aantal slecht geïsoleerde huizen betreft staan Brunssum en Heerlen in Limburg hoog op de ranglijst. Dat meldt onderzoeksbureau Independer.

Deze ranglijst wordt in onze provincie aangevoerd door Stein. Daar is 16 procent van de woningen energieslurpend.

Op de tweede plek is Gulpen-Wittem terug te vinden, waar 14,9 procent van de woningen energielabel F of G heeft. Kort daarachter zitten Brunssum en Heerlen. In beiden Parkstadgemeenten zijn 14,8 procent van de woningen slecht geïsoleerd. Regionaal gezien zijn gemiddeld 1 op de 9 huizen slecht geïsoleerd.

Toch heeft 42,1 procent van de Limburgse huizenbezitters een duurzame woning met energielabel A of B. Nederweert (57,8%), Venray (55,6%) en Peel en Maas (55,1%) gaan aan de leiding als het gaat om energiezuinige woningen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties