Brunssum begonnen met dwangsom voor slopen oud ziekenhuis

foto © ZO-NWS | Twan Senden
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 25/01/2022 om 20:06
Laatst bewerkt op 25/01/2022 om 20:08

De gemeente Brunssum is begonnen met het innen van een dwangsom van 2500 euro per week dat het oude ziekenhuis niet gesloopt is. 

Dat zegt burgemeester Wilma van der Rijt tijdens de raadsvergadering van dinsdagavond. 

De eigenaar van het ziekenhuis heeft tien weken de tijd om het gebouw te slopen. Daarna gaat de strafrechtelijke dwang over in bestuursdwang. Vanaf dat moment gaat de gemeente zelf over tot het slopen van het gebouw. De gemaakte kosten worden dan verhaald op de huidige eigenaar. 

De restanten van het voormalige ziekenhuis zijn al jaren een doorn in het oog van de gemeente en de buurtbewoners. Er hangt veel jeugd in en rond het gebouw rond en dat zorgt regelmatig voor gevaarlijke situaties en overlast. Ook is er een aantal keren brand gesticht.

Ondanks gesprekken met een nieuwe eigenaar is de verkoop nog niet rond. "Er zijn plannen, maar nog niks concreets", zegt wethouder Jo Mertens tijdens de raadsvergadering. Zodra er een concreet plan is, wordt dat aan het college en de raad gepresenteerd. 
 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties