FOTO: Britse oorlogsslachtoffers herdacht tijdens Remembrance Day

foto © ZO-NWS | Hans van der Haijden
Gepubliceerd op 11/11/2023 om 12:34
Laatst bewerkt op 11/11/2023 om 17:52

Zaterdag werd in Brunssum stilgestaan bij  Remembrance Day, ook wel Poppy Day genoemd. Om 10.30 uur was er een herdenking op de Britse militaire begraafplaats in Brunssum.

Elk jaar op 11 november worden in het Verenigd Koninkrijk de gevallenen vanaf de Eerste Wereldoorlog herdacht. Op de begraafplaats in Brunssum liggen 328 Engelse soldaten die tijdens de Tweede Wereldoorlog het leven lieten.

De klaproos is het symbool van deze dag. Volgens menig oorlogsverhaal verschenen de rode bloemen in de zomer na een veldslag massaal op de plaatsen waar veel soldaten waren gesneuveld.

In Brunssum worden jaarlijks kransen en bloemen gelegd en zijn er enkele toespraken. Bij de herdenking is onder andere het NAVO hoofdkwartier JFC betrokken. De organisatie is in handen van de Stichting War Cemetery Brunssum.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties