Breuk binnen coalitiepartij Vernieuwingsgroep

Gepubliceerd op 7/03/2023 om 19:00
Laatst bewerkt op 8/03/2023 om 09:53

Twee raadsleden van de Vernieuwingsgroep keren hun partij de rug toe. Leon Rijkx en Ton Kollée gaan verder als afzonderlijke fractie in de gemeenteraad van Beekdaelen.

Aanleiding is het afwijkend stemgedrag van de twee tijdens de besluitvorming over de locatie van een nieuw gemeentehuis. Zij stemden voor de locatie op industrieterrein de Horsel, terwijl de andere raadsleden van de Vernieuwingsgroep voor Oirsbeek stemden. Dat afwijkend stemgedrag leidde achteraf tot flinke discussie binnen de fractie. 

"Van de evaluatie binnen de Vernieuwingsgroep zijn we beiden enorm ontdaan, de forse aantijgingen die daar zijn geuit hebben ons diep geraakt. Wij zijn daarom tot de conclusie gekomen dat samenwerking met de Vernieuwingsgroep niet meer mogelijk is", zegt Ton Kollée."Wij betreuren de gang van zaken ten zeerste, maar wij zullen in het belang van onze kiezers en zonder last of ruggenspraak onze werkzaamheden als volksvertegenwoordigers blijven voortzetten als een separate fractie binnen de gemeenteraad van Beekdaelen."

De twee raadsleden maakten hun vertrek uit de Vernieuwingsgroep dinsdag bekend tijdens de raadsvergadering. De Vernieuwingsgroep raakt daardoor 2 van de 7 zetels kwijt. De partij vormt samen met Beekdaelen Lokaal en het CDA de coalitie die met 16 van de 25 zetels nog een meerderheid heeft.

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties