VIDEO: Boek War Cemetery is ode aan grondlegger stichting

Anonymous (not verified)
Gepubliceerd op 11/11/2021 om 16:00
Laatst bewerkt op 27/01/2022 om 13:32

In de Brikke Oave in Brunssum is vandaag een boek over de Britse oorlogsbegraafplaats gepresenteerd.

Het boek is een initiatief van de voormalig voorzitter en oprichter van de stichting War Cemetery Brunssum, Ruud Scholten. Hij begon vorige zomer met het schrijven van het boek maar overleed dit voorjaar onverwachts. Bestuurssecretaris van de stichting, Shirley van Dishoeck-Sinfield, heeft het boek afgemaakt.

'Lest we forget' bevat foto's van de 328 militairen die er begraven liggen en verhalen van hun nabestaanden. Verder komen adoptanten van de graven aan het woord en is er een bijdrage van Joint Force Command Brunssum opgenomen. Het boek beschrijft ook het historisch kader waarin de slachtoffers vielen: de Slag bij Geilenkirchen het militaire hospitaal in Merkelbeek waar de Britse militairen verpleegd werden en de geschiedenis van de begraafplaats Brunssum. 

Er is ruim een jaar aan 'Lest we forget' gewerkt. Het boek is tweetalig opgezet en telt 224 pagina's. Het is te koop bij Plan uw Kantoor en Tabakshandel Hermans in Brunssum.

De eerste exemplaren zijn onder meer aangeboden aan burgemeester Wilma van der Rijt en leden van een Britse delegatie.

De boekpresentatie volgde op een ceremonie op de oorlogsbegraafplaats Brunssum vanwege de Remberance Day. Dat is de jaarlijkse herdenking waarmee Britse slachtoffers uit de eerste en Tweede Wereldoorlog worden herdacht.

Wat vind jij?
Schinveld krijgt een Social Sofa om dorpsgenoten met elkaar te verbinden. Kan jouw omgeving ook zo'n speciale zitbank gebruiken? Laat het ons weten via het reactieformulier.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties