Boek over geschiedenis onderduikadressen Voerendaal verschijnt binnenkort

foto © ZO-NWS
Kris Nemeth
Gepubliceerd op 7/04/2022 om 09:15
Laatst bewerkt op 7/04/2022 om 10:18

Voerendaler Wil Maassen heeft een boek geschreven over de geschiedenis van onderduikadressen in de Tweede Wereldoorlog in zijn gemeente.

'Met gevaar voor eigen leven' schreef Maasen op verzoek van professor Victor Halberstadt, die als kind tijdens de Tweede Wereldoorlog ondergedoken zat in Retersbeek. De titel verwijst naar Voerendaalse gezinnen, die door onderduikers in huis te nemen, het leven van veel mensen hebben gered. Ze namen daarbij een groot risico 'op de koop toe'.

In 2019 verscheen van Maassen een boekje met verhalen over Voerendaalse oorlogsslachtoffers. De gemeente Voerendaal bood het de inwoners destijds gratis aan. Dat zal ook gebeuren bij 'Met gevaar voor eigen leven.' 

Op 4 mei wordt het nieuwe boek gepresenteerd in de Laurentiuskerk in Voerendaal, aansluitend op de jaarlijkse dodenherdenking vanaf 20.15 uur. Daarbij zijn onder andere Burgemeester Wil Houben van Voerendaal en Benoit Wesly, honorair consul van de staat Israël aanwezig. De plechtigheid, die muzikaal wordt opgeluisterd door het strijkersensemble Locatelli, is voor iedereen gratis toegankelijk.

 

 

 

Wat vind jij?
Schinveld krijgt een Social Sofa om dorpsgenoten met elkaar te verbinden. Kan jouw omgeving ook zo'n speciale zitbank gebruiken? Laat het ons weten via het reactieformulier.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties