Bizarre urnroof Kerkrade onopgelost: politie sluit onderzoek

Gepubliceerd op 15/06/2022 om 08:15
Laatst bewerkt op 15/06/2022 om 11:08

De politie heeft het onderzoek naar de diefstal van de urn met daarin de stoffelijke resten van de in 2008 doodgeschoten Dave Hanssen, gesloten. Er is geen verdachte in beeld gekomen. Dat bevestigt woordvoerster Nathalie Vermeulen desgevraagd tegenover ZO-NWS.

De urn werd gestolen uit een graf op begraafplaats Schifferheide in Kerkrade en ontdekt door de broer van Dave Hanssen op zondag 15 mei. Ook de gedenkplaat voor de vermoorde dertiger bleek toen te zijn verdwenen. 

De urn was ingegraven bij het graf van de eveneens overleden moeder van Dave Hanssen. Toen de diefstal door de broer van Dave Hanssen werd ontdekt, was er een groot gat zichtbaar voor de zerk.

De politie startte na de aangifte van broer Danny Hanssen een onderzoek naar de diefstal. Dat heeft echter niks opgeleverd. "Het onderzoek in deze zaak heeft niet geleid tot een resultaat en niet geleid tot een eventuele aanhouding. De zaak is daarom gesloten. Mochten er nieuwe tips binnenkomen, dan kunnen we de zaak weer heropenen", aldus politiewoordvoerster Nathalie Vermeulen. 

Danny Hanssen, die na de roof aangaf dat hij vermoedde dat vrienden van zijn vermoorde broer achter de diefstal zouden zitten omdat het graf geruimd zou gaan worden, laat weten niet door de politie op de hoogte te zijn gebracht van het sluiten van de zaak. 

"Ik heb zelf geen enkele tip gekregen en ik hoop dat er in de toekomst mensen gaan praten die meer weten over deze diefstal, want dit kan echt niet. Er moet iemand zijn die meer weet", aldus Hanssen.    

 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties