Bisschop Harrie Smeets is weer thuis

Yves Lacroix
Gepubliceerd op 27/08/2021 om 14:53
Laatst bewerkt op 27/08/2021 om 14:56

Bisschop Harrie Smeets is na een verblijf van bijna drie maanden in het ziekenhuis en verpleeghuis weer thuis. Hij woont nu in een appartement in het bisschopshuis dat aangepast is aan gebruik met een rolstoel. 

Smeets werd in juli met een hersentumor in het ziekenhuis opgenomen. Door de hersentumor vallen bepaalde lichaamsfuncties uit. Zo kan de bisschop niet zelfstandig lopen en is praten moeilijk. 

Ondanks de omstandigheden is Smeets opgewekt, zegt het Bisdom. Hij bezoekt elke dag in de rolstoel de eucharistieviering en maakt af en toe kleine uitstapjes. 

De afgelopen maanden ontving de bisschop veel brieven en kaarten. Hij laat weten zeer onder de indruk te zijn van alle reacties en gebeden. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties