Bezoekersrestaurants Zuyderland blijven open

Foto: (c) ZO-NWS
Gepubliceerd op 10/02/2021 om 15:14
Laatst bewerkt op 10/02/2021 om 15:28

De bezoekersrestaurants in de ziekenhuizen van Zuyderland blijven geopend. Dat meldt de zorginstelling woensdag.

Dinsdag ontstond er ophef op social media door een video waarop te zien is dat mensen in het restaurantgedeelte van Zuyderland Sittard-Geleen samen aan tafeltjes koffie drinken. De video werd honderden keren gedeeld en evenzoveel mensen reageerden vol verbazing.

‘In Zuyderland blijft de mogelijkheid om in de bezoekersrestaurants eten en drinken te kopen en indien nodig deze ter plekke te nuttigen. Dat is conform de landelijke overheidsrichtlijnen, waarin uitzondering voor ziekenhuizen is opgenomen’, valt op de site van de zorginstelling te lezen.

Reden daartoe is het feit dat Zuyderland dagelijks veel kwetsbare patiënten en mantelzorgers ontvangt. ‘We willen hen binnen alle richtlijnen de kans blijven bieden iets te eten of een kop koffie te drinken.’

Hoewel het restaurantgedeelte open blijft, heeft Zuyderland besloten om alle commerciële uitingen rondom de verkoop van eten en drinken bij het restaurant weg te halen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties