Bewoners geëvacueerd na kapot gevallen thermometer

Foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 28/05/2024 om 10:46
Laatst bewerkt op 28/05/2024 om 11:00

Een kapot gevallen kwikthermometer zorgde dinsdagochtend voor problemen in een woning aan de St. Gregoriuslaan in Brunssum. Vier personen die aanwezig waren konden zich tijdig in veiligheid stellen, in afwachting van de brandweer.

De kwikthermometer viel in de gang bij de voordeur op de grond en brak. Daarbij kwam kwik vrij. Kwik is gevaarlijk, want de kleine bolletjes kwik verspreiden zich en zorgen voor de vorming van kwikdampen. Die dampen zijn schadelijk als je ze inademt.

Drie personen konden zich tijdig in veiligheid stellen. Een vierde persoon die op de bovenverdieping aanwezig was werd met een ladder uit de woning gehaald. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio zijn de vier ontsmet en is een bedrijf ingeschakeld om het kwik op te ruimen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties