Beveiliger verdachte in rechercheonderzoek naar ‘drugsbloemenzaak’ Heerlen

foto: politie
Gepubliceerd op 10/08/2023 om 09:26
Laatst bewerkt op 10/08/2023 om 09:57

Een man uit Kerkrade (30) is door justitie als nieuwe derde verdachte aangemerkt in een onderzoek naar de Heerlense bloemenzaak Hollandse Tulpen. Die zou als dekmantel voor drugspraktijken hebben gediend. Dat bevestigt zijn advocaat Peter van Geelkerken donderdag tegenover ZO-NWS.

In de bovengenoemde bloemenzaak aan de Jongmansweg in Heerlen vond op 17 mei dit jaar een politie-inval plaats nadat er meerdere observaties van de speurders hadden plaatsgevonden als gevolg van meldingen over duistere praktijken in en vanuit het pand.

Tijdens een doorzoeking van de winkel werden vijf kilo xtc, meerdere kilo’s hennep, een vuurwapen en een machine om xtc-pillen te maken aangetroffen en in beslag genomen. De politie hield op dat moment twee verdachten aan: eigenaar Gábor R. en zijn vermeende rechterhand Önder A..

Na verder onderzoek kwam Kerkradenaar E., beveiliger van beroep, in beeld. Hij wordt door de opsporingsdiensten verdacht van betrokkenheid bij het verhandelen en/of produceren van drugs, blijkt uit informatie waar deze omroep over beschikt. E. heeft zich volgens ingewijden tijdens het verhoor door de recherche beroepen op zijn zwijgrecht.

Hij is na zijn arrestatie vrijgelaten, maar nog altijd verdachte in deze zaak. Zijn raadsman Van Geelkerken geeft aan dat zijn cliënt elke betrokkenheid ontkent. “Op 10 oktober is er op mijn verzoek een zitting bij de raadkamer van de rechtbank waarin ik vraag om teruggave van zijn in beslag genomen mobiele telefoon omdat hij die nodig heeft voor zijn werk”, aldus de Heerlense strafpleiter.

Het onderzoek in deze drugszaak loopt nog altijd. 
 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties