Bestuursvoorzitter Zuyderland bezorgd over druk op ziekenhuizen

foto: Zuyderland
Gepubliceerd op 7/09/2021 om 11:05
Laatst bewerkt op 7/09/2021 om 11:28

Bestuursvoorzitter David Jongen van Zuyderland maakt zich ernstig zorgen over situatie in de ziekenhuizen. Hij schrijft in een open brief aan het kabinet dat hij een toename van het aantal coronapatiënten verwacht en de reguliere zorg nog steeds onder druk staat.

Volgens Jongen is het op dit moment voor veel ziekenhuizen pompen of verzuipen om zowel de gewone ziekenhuis zorg te leveren als de stevige aantallen COVID-patiënten te verzorgen. 90 procent van de COVID-patiënten in de ziekenhuizen is niet (volledig) gevaccineerd.

Ook is er een flinke achterstand in de zorg. Bij Zuyderland, met ziekenhuizen in Geleen en Heerlen, gaat het om duizenden operaties die ingehaald moeten worden. "We hebben eenvoudigweg te weinig beschikbaar personeel. Vooral veroorzaakt door veel uitstroom van gekwalificeerde en goed opgeleide mensen. Een 24/7 baan met dito roosters is gewoon pittig. Zeker in en na een heftige pandemie," schrijft Jongen.

Als derde heikel punt noemt hij de CAO-onderhandelingen met de vakbonden. Die vragen forse salaris- en arbeidsvoorwaardenverbeteringen, maar de ziekenhuizen hebben maar beperkt budget voor verhogingen.

Volgens Jongen 'loopt de motor vast' en moet het kabinet helpen.

 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties