Bestrijding wilde zwijnen is provinciale taak

foto: iStock
Gepubliceerd op 9/03/2021 om 10:37
Laatst bewerkt op 9/03/2021 om 10:41

Bestrijding van wilde zijnen in de gemeente Beekdaelen blijkt een taak van de Provincie Limburg. Dat is ook de reden waarom het college van de fusiegemeente de aanvraag voor een bijdrage voor nachtkijkers heeft afgewezen.

In Beekdaelen bestaat nogal eens overlast van wild, met name wilde zwijnen. De gemeente heeft hiervoor eerder een meldpunt in het leven geroepen. 

‘Faunabeheer is een provinciale taak’, schrijft de gemeente. ‘De faunabeheerplannen worden uitgevoerd door 38 lokale wildbeheereenheden, ofwel jagersverenigingen. De gemeentelijke begroting ziet dan ook niet toe op budgetten op dit vlak.’Wethouder Roy van der Broek heeft geen rol gehad in de besluitvorming. Op het grondgebied van de gemeente Beekdaelen zijn vier WBE’s actief, waaronder WBE Beekdal. Omdat Van der Broek daar bestuurslid is, heeft hij niet meebeslist.

Overlast in de woonomgeving, het verkeer of tijdens een wandeling kan gemeld worden via gemeente@Beekdaelen.nl met vermelding van de exacte locatie. Ook kan dit worden gedaan via de Fixi-app. De vier WBE’s in Beekdaelen worden hiervan in kennis gesteld en behandelen de klachten.

Advertenties