Berenschot start met onderzoek naar 'angstcultuur' binnen stadhuis Simpelveld

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 5/10/2022 om 09:08
Laatst bewerkt op 12/10/2022 om 09:44

Bureau Berenschot start komende week met een onderzoek naar de (sociale) veiligheid van ambtenaren op de werkvloer van het Simpeldveldse gemeentehuis. Dat is dinsdag bekendgemaakt in het seniorenconvent van fractievoorzitters, bevestigen interne bronnen tegenover ZO-NWS. 

Het college van burgemeesters en wethouders van Simpelveld had eerder dit jaar besloten dat dit onderzoek er moest komen. Het besluit volgde op een tiental klachten, die overwegend richting de gemeentesecretaris wijzen. Er zou sprake zijn van een angstcultuur binnen het ambtenarenkorps van Simpelveld. Ook bij het college meldden zich eerder enkele personeelsleden met diverse zorgen.

De betreffende gemeentesecretaris is sinds 2016 topambtenaar in de gemeente Simpelveld. Een aantal medewerkers zou zich door haar onveilig voelen op hun werkplek. Zij legde enige tijd geleden, in afwachting van het bovengenoemde onderzoek, haar werkzaamheden neer. 

Deze kwestie kwam op gang naar aanleiding van vragen van oppositiepartijen Samen 1 en het CDA. Bureau Berenschot zal voor het onderzoek volgens ingewijden gesprekken gaan voeren met onder andere ambtenaren en er is een meldpunt voor een enquete in het leven geroepen.

De resultaten van het onderzoek van Bureau Berenschot, dat informatie hoopt te krijgen van vele tientallen (oud-)ambtenaren van Simpelveld, zullen naar verwachting half november klaar zijn. 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties