Belgische spookrijdster die ongeluk bij Nuth veroorzaakte had teveel gedronken

foto © ZO-NWS | Orange Media
Gepubliceerd op 20/02/2022 om 09:13
Laatst bewerkt op 20/02/2022 om 09:57

Een spookrijdster (41) uit het Belgische Hasselt die op de A76 bij Nuth in september vorig jaar een zwaar ongeluk veroorzaakte, had ten tijde van het ongeval teveel gedronken. Dat blijkt uit informatie over deze zaak waar ZO-NWS over beschikt. 

De vrouw wordt door justitie vervolgd voor het onder invloed veroorzaken van zwaar lichamelijk letsel én het verlaten van de plaats van het ongeval. Het ongeluk gebeurde op dinsdagavond 14 september omstreeks 22.15 uur ter hoogte van de afrit Nuth/Schinnen.

De spookrijdster reed in de verkeerde richting de autosnelweg op en raakte daarbij drie voertuigen. Eén bestuurder raakte hierbij gewond en moest naar het ziekenhuis overgebracht. De onder invloed van alcohol verkerende bestuurster uit Hasselt kon korte tijd na het ongeval worden aangehouden. 

De Belgische moet op 23 februari voor de rechtbank in Maastricht verschijnen tijdens een tussentijdse pro forma-zitting. 

Wat vind jij?
Schinveld krijgt een Social Sofa om dorpsgenoten met elkaar te verbinden. Kan jouw omgeving ook zo'n speciale zitbank gebruiken? Laat het ons weten via het reactieformulier.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties