Belangrijke overwinning Fortuna op FC Emmen

Gepubliceerd op 12/02/2023 om 11:09
Laatst bewerkt op 12/02/2023 om 11:25

Fortuna Sittard heeft zaterdagavond op bezoek bij FC Emmen met 1-0 gewonnen. Oguzhan Özyakup maakte de winnende treffer.

Voor Fortuna was het een belangrijke overwinning op weg naar handhaving in de Eredivisie. Voor Özyakup was het een belangrijke omdat hij familie heeft in het door de aardbeving getroffen Turkije. De wedstrijd werd dan ook begonnen met een minuut stilte voor de slachtoffers. Fortuna speelde met speciale Giro 555 shirts.

Hoewel Fortuna voortvarend van start ging was de eerste grote kans voor FC Emmen. Maar de bal vloog over een leeg doel. Na rust zakte de wedstrijd in en bleven echte grote kansen uit. Aanvankelijk leek het duel in een gelijkspel te eindigen, maar in de 76e minuut veerden de Fortuna-fans op. Oguzhan Özyakup werkte met een mooi schot de de bal in de netten bij FC Emmen.

Met nog een kwartier op de klok wist Fortuna met een prima verdediging het eigen doel schoon te houden.