Beekdaelen wil statiegeld op blikjes

Foto: iStock
Gepubliceerd op 16/12/2020 om 10:41

De gemeente Beekdaelen wil statiegeld op blikjes. De gemeente heeft zich onlangs aangesloten bij de statiegeldalliantie.

Dat is een overkoepelend orgaan van maatschappelijke organisaties, lokale overheden, bedrijven en milieuorganisaties dat vindt dat statiegeld een goed systeem is in de strijd tegen zwerfafval. 

Hiermee wil de gemeente voorkomen dat de blikjes nog in overtal tussen het zwerfvuil te vinden is. ´Een belangrijk deel van het zwerfafval bestaat uit PET-flessen en blikjes. Door ook statiegeld te heffen op kleine flesjes en blikjes hebben we een middel om zwerfafval tegen te gaan´, valt er op de site van statiegeldalliantie te lezen. ´Dat deze aanpak werkt zien we bijvoorbeeld in Duitsland, Noorwegen en Denemarken. Gezamenlijk hebben we een grote opgave en ambities om beter te recyclen en ons milieu te ontlasten. Door de recycling van PET-flessen en blikjes maken we optimaal gebruik van onze grondstoffen, produceren minder CO2. Een bijkomend voordeel is dat er minder afval verbrand wordt.´

Advertenties