Beekdaelen verlengt opvang Oekraïners

foto: iStock
Gepubliceerd op 31/12/2023 om 20:28
Laatst bewerkt op 31/12/2023 om 20:37

De Gemeente Beekdaelen gaat de opvang van ontheemden uit de Oekraïne verlengen. Dit op verzoek van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg.

Het gaat in eerste instantie om de opvang in de panden die eigendom zijn van de gemeente. Van aan de gemeente verhuurde panden voor de opvang wordt aan eigenaars verzocht om in te stemmen met verlenging. Het gemeentebestuur schrijft aan de gemeenteraad dat de opvang probleemloos verloopt en dat er daarom geen redenen zijn de opvang ergens niet te verlengen.

Beekdaelen heeft verspreid over de gemeente zes locaties voor de opvang van Oekraïners. Deze zijn gelegen in de kernen Vaesrade (30 bedden), Doenrade (11 bedden), Bingelrade
(8 bedden), Oirsbeek (5 bedden) en Schinveld (60 bedden) en Arensgenhout
(14 bedden).

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties