Beekdaelen start proef met Buurtgezinnen

Gepubliceerd op 17/07/2023 om 15:42
Laatst bewerkt op 17/07/2023 om 15:52

Beekdaelen start in september met de pilot Buurtgezinnen. Dat meldt De Limburger.

De proef is bedoeld voor ouders uit Beekdaelen die soms wat hulp nodig hebben bij de opvoeding of opvang van hun kinderen. Buurtgezinnen zijn ouders die kinderen uit de buurt af en toe opvangen zodat hun opvoeders even rust krijgen. Het gaat dan vaak over opvoeders die hulp of ondersteuning nodig hebben.

De kinderen kunnen bij de buurtgezinnen een middagje spelen of een weekend logeren. Zo kan wellicht voorkomen worden dat mensen in de veel duurdere professionele jeugdzorg terechtkomen. 

Stichting Buurtgezinnen start eind september met het zoeken van gezinnen die als ‘steunouders’ willen dienen. De stichting is al actief in de meeste Limburgse steden.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties