Beekdaelen scoort beter dan jaar ervoor op jeugdzorg en wmo-consulenten

foto © ZO-NWS | iStock
Sam Verbeek
Gepubliceerd op 6/07/2023 om 12:22
Laatst bewerkt op 6/07/2023 om 13:14

De jeugdzorg in de gemeente Beekdaelen is beter geworden. De gemeente scoorde een 7,8 in 2022, waar het in 2021 een 7,6 haalde. Ook de gesprekken met wmo-consulenten zijn vooruit gegaan.

Dat blijkt uit de cijfers uit de Rapportage Cliëntervaringsonderzoek Jeugdwet en wmo.

De gemeente Beekdaelen is in het kader van de Jeugdwet en wmo verplicht onderzoek te doen naar de ervaring van cliënten met de dienstverlening van de gemeente en van zorg-/ondersteuningsaanbieders.

De meerderheid van de cliënten is tevreden over de kwaliteit en het effect van de geboden hulp door hun zorgaanbieder. Gevraagd naar de tevredenheid over het eerste contact met de jeugdconsulent en de manier waarop men zijn mening kan geven, is 88 procent van de cliënten tevreden.

Toch zijn er ook nog steeds jongeren die niet weten waar ze met hun vragen terecht kunnen. Volgens de gemeente Beekdaelen is dat bij twee op de vijf jongeren het geval. Dat bij het gesprek met de jeugdconsulent ook een beroep kan worden gedaan op onafhankelijke cliëntondersteuning is bij iets meer dan de helft bekend. Van de cliënten die wisten dat zij gebruik kunnen maken van die ondersteuning, heeft 21 procent dit ook gedaan.

De gesprekken met de wmo-consulent van de gemeente Beekdaelen worden gemiddeld beoordeeld met een 8,3. Ook dat is hoger ten opzichte van een jaar eerder: 8,0. Het onderzoek geeft inzicht in de mate waarin het beleid binnen het sociaal domein van Beekdaelen bijdraagt aan de zelfredzaamheid, verbetering van de leefsituatie en het cliëntperspectief.

 

Tags

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties