Beekdaelen kiest voor aanbesteding in plaats van samenwerking GRIB

Foto: © ZO-NWS
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 21/10/2022 om 14:55
Laatst bewerkt op 21/10/2022 om 14:59

De gemeente Beekdaelen gaat de samenwerking van maatschappelijke dienstverleningen onder de noemer GRIB stopzetten. In plaats daarvan wil de gemeente de zorg vanaf 2024 bij één partij aanbesteden. 

Dat meldt de Limburger. 

Vorig jaar gingen het CMWW, de MeanderGroep en de MIK&PIW Groep samenwerking onder de naam Groeien in Beekdaelen (GRIB). Het samenwerkingsverband moest het aanbod van hulp en zorg vergemakkelijken. 

De organisaties konden het echter niet eens worden met de gemeente over de manier van werken. Een aanbestedingsprocedure wordt gestart om uiteindelijk voor één van de maatschappelijke organisaties te kiezen. 

Het CMWW en de MIK&PIW Groep zeggen tegen de krant te betreuren dat de samenwerking niet geleid heeft to het gehoopte resultaat. De aanbestedingsprocedure is volgens hen een prikkel om een stap voorwaarts te zetten. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties