Beekdaelen en Brunssum slaan handen ineen bij Clemensdomein

Foto: © ZO-NWS
Gepubliceerd op 27/05/2021 om 14:55
Laatst bewerkt op 27/05/2021 om 15:21

De gemeenten Beekdaelen en Brunssum slaan de handen ineen wat betreft een reconstructie van de openbare ruimte bij het Clemensdomein in Oud Merkelbeek.

Wethouders Jos Timmermans (Beekdaelen) en Jo Mertens (Brunssum) tekenden donderdagmiddag een samenwerkingsovereenkomst. Bij de samenwerkingsovereenkomst is extra aandacht besteed aan de verkeersveiligheid voor voetgangers en fietsers. 

De overeenkomst betekent dat gezorgd wordt voor een nieuwe wegontsluiting, nieuwe rioleringen, parkeerplaatsen en een fietspad, dat aansluit op de Beekdaelenroute en dwars door het oude klooster loopt dat er vroeger heeft gestaan.

Naar verwachting zijn de wegwerkzaamheden nog voor het einde van het jaar afgerond. In het eerste kwartaal van 2022 moeten alle werkzaamheden afgerond zijn.

Het Clemensdomein kreeg Europese subsidie toegekend door Provincie Limburg: een bedrag van 110.000 euro uit het Leader-programma. Hiermee worden projecten op het platteland in Zuid-Limburg ondersteund. Het is de bedoeling dat er een veelzijdig park komt op het terrein dat zo'n 1,3 hectare in beslag neemt. Daarbij is rekening gehouden met de biodiversiteit. Het park krijgt onder meer een boomgaard waar mensen een boom kunnen adopteren. Daarnaast zal er een kloostertuin worden aangelegd en komt er een amfibieënpoel. 

 

Advertenties