Bedreiger personeel ziekenhuis Heerlen verdacht van poging moord

Foto: (c) Tom Janssen
Gepubliceerd op 16/03/2023 om 12:59
Laatst bewerkt op 16/03/2023 om 16:20

Heerlenaar Mohamed el H. (27) die eind vorig jaar een Landgravenaar neerstak en daarna ziekenhuispersoneel in Heerlen bedreigde, wordt verdacht van poging tot moord. Ook zou hij zich volgens justitie schuldig hebben gemaakt aan doodsbedreigingen. Dat blijkt uit informatie waar ZO-NWS over beschikt.

El H. stak op 18 december in zijn woonplaats een 28-jarige man uit Landgraaf in het bovenlichaam. Het slachtoffer reed op eigen kracht naar het ziekenhuis in Heerlen, achtervolgd door zijn belager die in het ziekenhuis medewerkers met een mes bedreigde. Eén ziekenhuismedewerker raakte lichtgewond toen de verdachte het steekwapen af wilde nemen.

De Heerlenaar kon door de gealarmeerde politie ter plekke worden gearresteerd. Hij zit sindsdien achter slot en grendel. Volgens opsporingsbronnen heeft El H. tot op heden geen bekentenis afgelegd tijdens de politieverhoren. Justitie heeft besloten om hem strafrechtelijk te vervolgen voor onder andere poging tot moord.

Zijn advocaat Wouter Smeets wilde inhoudelijk geen commentaar geven op deze zaak. De rechtbank in Maastricht zal zich binnenkort tijdens een pro-formazitting over deze zaak buigen. Zuyderland besloot na bovengenoemd incident om de beveiliging op de spoedeisende hulp aan te scherpen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties