'Bedreigde Joodse scholier uit Brunssum verhuist naar Israël'

Foto: (c) ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 8/05/2023 om 18:30
Laatst bewerkt op 8/05/2023 om 18:55

De 14-jarige Joodse jongen uit Brunssum, die al geruime tijd ernstig bedreigd wordt op het Romboutscollege vanwege zijn afkomst, voelt zich niet meer thuis in Nederland. Hij heeft nu besloten om daarom te verhuizen naar Israël.

Hij zal daar voortaan naar school gaan. Dat heeft Esther Voet, hoofdredacteur van het Nieuw Isrealietisch Weekblad (NIW), aan het NPO Radio 1-programma Het Misdaadbureau van Omroep WNL gemeld. 

Al meerdere keren is de jongen, die Samuel heet en een keppeltje draagt, belaagd door groepen jongeren op het Romboutscollege. Die gebruiken hierbij het woord 'kankerjood'. “Deze jongen is nu drie keer belaagd op zijn middelbare school, maar het feit dat hij naar Israël gaat zat al in de planning, omdat hij zich niet thuis voelt in Nederland. Dat is dus al een langere aanloop, dat heeft niet alleen te maken met afgelopen week", liet Voet weten.

Lees ook: 14-jarige Joodse jongen bedreigd op Romboutscollege

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties