Bedreigde berberapen in GaiaZOO geboren

foto: GaiaZOO
Gepubliceerd op 11/06/2024 om 09:33
Laatst bewerkt op 11/06/2024 om 09:46

In dierentuin GaiaZOO in Kerkrade zijn afgelopen week twee berberapen geboren. Het is voor het eerst dat de bedreigde apensoort zich in GaiaZOO heeft voortgeplant.

"Deze geboorte markeert een nieuwe mijlpaal voor GaiaZOO en benadrukt de toewijding van onze dierentuin aan het behoud van bedreigde diersoorten. Dat dit ook nog gebeurt tijdens het door ons uitgeroepen Jaar van de Berberaap maakt de geboortes voor ons extra bijzonder", zegt primatenverzorger Roos Irik.

De berberapen, die behoren tot de oude wereldapen, werden in 2017 geïntroduceerd in de Kerkraadse dierentuin.

Door de groei van landbouw en veeteelt wordt het leefgebied van berberapen in Marokko steeds kleiner. Dat betekent dat hun aantal in de natuur sterk is afgenomen en dat de kans groot is dat hij binnen 30 jaar uitsterft in het wild. Natuurorganisaties en dierentuinen werken dan ook nauw samen om berberapen in het wild te beschermen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties