VIDEO: Bas Sibum kijkt uit naar het trainerschap bij de club waar hij ooit speelde

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 9/05/2023 om 20:23
Laatst bewerkt op 10/05/2023 om 09:10

Met de komst van Bas Sibum als nieuwe trainer en Matthias Maurer als assistent-trainer is de technische straf van Roda JC compleet. Beiden zetten dinsdag de handtekeningen onder een 2-jarig contract.

In de zoektocht naar een opvolger voor Jurgen Streppel was Roda afgelopen winterstop al in gesprek geraakt met Bas Sibum, die in 2007 bij Roda speelde. Het lukte het toen niet om de assistent-coach van eredivisionist FC Emmen vast te leggen. Roda koos uiteindelijk voor Edwin de Graaf, maar dat was van korte duur wegens tegenvallende resultaten.

"We hebben de gesprekken van destijds opnieuw opgepakt en dat voelde meteen goed. Vandaar dat het ook vrij snel tot een akkoord is gekomen", zegt algemeen directeur Jordens Peters voor de camera van ZO-NWS. 

Sibum is bekend met de slechte resultaten van Roda dit seizoen. Hij zegt meerdere uit- en thuiswedstrijden te hebben bekeken en weet dus waar hij aan begint. Zowel de nieuwe coach als ook algemeen directeur Jordens Peters hebben al wensenlijstjes met nieuwe spelers. De pijlen zijn bij Roda in elk geval volop gericht op komend seizoen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties