Barbarahoes zo goed als klaar voor opvang Oekraïeners

Foto © ZO-NWS | iStock
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 10/06/2022 om 10:01
Laatst bewerkt op 10/06/2022 om 10:06

Het Barbarahoes in Brunssum waar zo'n veertig Oekraïense vluchtelingen opgevangen gaan worden is zo goed als klaar voor gebruik. Donderdag is het eerste gezin er ingetrokken. 

Ook volgende week komen er nieuwe Oekraïense vluchtelingen wonen. 

Het Barbarahoes is de tweede opvanglocatie voor vluchtelingen uit Oekraïne. Sinds maart worden daar al zo'n 50 vluchtelingen opgevangen. 

Net als de locatie aan de Heufstraat is het Barbarahoes sober ingericht. "Een gezin krijgt een bed, een ijskast, een magnetron en een koffiezetapparaat. Er is een tafel met stoelen, warm en koud water, Daar moet je het mee doen", zegt Freek Posthuma van de gemeente in een gemeentelijke videoboodschap. 

Eigenaar MeanderGroep gebruikte het gebouw in het verleden als speciale woonvorm voor ouderen met dementie. Ook hier worden voornamelijk vrouwen en kinderen verwacht.

Het dertien kamers tellende gebouw staat al een tijdje leeg. Meander is op dit moment op zoek naar een nieuwe eigenaar.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties