Baasje gewond na aanval door eigen hond

foto © Istock
Gepubliceerd op 31/03/2023 om 08:33
Laatst bewerkt op 31/03/2023 om 08:51

Een inwoner van Kerkrade is gewond geraakt toen hij door zijn eigen hond werd aangevallen en gebeten. Omdat dit het zoveelste incident was met de hond heeft een dierenarts het dier laten inslapen.

Het incident gebeurde donderdag in de Kerkraadse wijk Gracht. De man was gewond aan zijn buik en arm. Het letsel was zo ernstig dat hij met een ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht.

De politie probeerde de hond met een vangstok in te vangen, maar dat lukte niet. Daarop werd een dierenarts gewaarschuwd. Die heeft de hond met een verdovingsgeweer uitgeschakeld. De eigenaar had inmiddels opdracht gegeven de hond te laten inslapen.

De politie van Kerkrade meldt dat de laatste paar maanden meerdere bijtincidenten geweest. Vaak omdat honden op straat niet aangelijnd zijn terwijl dat wel verplicht is.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties