Auto's marechaussee geramd bij achtervolging truck

Gepubliceerd op 17/12/2023 om 10:39
Laatst bewerkt op 17/12/2023 om 12:18

De politie en marechaussee hebben vrijdagavond en -nacht de handen vol gehad aan de achtervolging van een vrachtwagen. De chauffeur sloeg in België op de vlucht, reed een stuk door Limburg en werd in Duitsland uiteindelijk gestopt. De Koninklijke Marechaussee heeft aangifte van poging tot doodslag tegen de man gedaan. 

Tijdens de rit van meer dan honderd kilometer liepen meerdere auto's schade op en reed de vrachtwagen al zijn banden lek. Volgens de Keulse politie begon deze kwestie in België, bij Sint-Truiden.

De 38-jarige vrachtwagenchauffeur weigerde te stoppen bij een controle en reed richting Nederland. Agenten van de politie en marechaussee probeerden in Zuid-Limburg de vrachtwagen aan de kant te zetten, maar dat mislukte.

De truck ramde twee voertuigen van de marechaussee en reed door. Niemand raakte daarbij gewond. De vrachtwagen vervolgde zijn weg richting Duitsland. Op de A4 tussen Aken en Keulen waren tientallen politiewagens betrokken bij de achtervolging.

Vlak voor Keulen reed de vrachtwagen over een spijkermat, maar zelfs daardoor liet de chauffeur zich niet tegenhouden. Pas tien kilometer verderop, op de ring van Keulen, kon de truck echt niet meer verder.

De vrachtwagenchauffeur is aangehouden en zit nog vast. De Duitse politie zegt dat hij na zijn arrestatie een verwarde indruk maakte. Mogelijk had de man wiet gerookt. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties