Automobilist slaat op de vlucht voor politie

foto: iStock
Gepubliceerd op 28/05/2022 om 20:22
Laatst bewerkt op 28/05/2022 om 20:39

De inzittende van een auto is gewond geraakt bij een achtervolging door de politie. Een andere inzittende wist in de nacht van vrijdag op zaterdag te ontkomen.

De achtervolging begon op de A79 in Heerlen nadat de politie de auto in het vizier kreeg na een melding via kenteken-herkenning, een zogeheten ANPR-hit. De auto had zich eerder al aan een verkeerscontrole onttrokken. Ook zou de bestuurder mogelijk geen rijbewijs hebben.

Ook nu ging de automobilist niet in op het stopteken dat de agenten hem gaven. Hij ging er met hoge snelheid vandoor. Hij reed zelfs een stuk tegen het verkeer in over de A79. Aan de rit kwam een eind op de John F Kennedylaan in Heerlen. Daar raakte de bestuurder de macht over het stuur kwijt en raakte met zijn auto van de weg.

Beide inzittenden sloegen op de vlucht. Eén van hen kon in de struiken worden aangehouden. Hij raakte gewond, maar niet ernstig.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties