Asielzoekers Schinnen maandag verwacht

foto: iStock
Anonymous (not verified)
Gepubliceerd op 5/11/2021 om 09:39
Laatst bewerkt op 27/01/2022 om 13:32

Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) verwacht dat maandag de eerste asielzoekers arriveren bij de tijdelijke noodopvang in Schinnen.

Locatiemanager Leon Giezenaar zegt dat de gemeente Beekdaelen vandaag nog bezig is met het nalopen van de vergunningen en na het weekend naar verwachting groen licht zal geven voor de komst. De 450 asielzoekers komen maandag niet allemaal tegelijk naar Schinnen. "Dat is afhankelijk van de plek waar ze nu verblijven in Nederland" zegt Giezenaar. 

Op dit moment wordt de voormalige legerbasis ingericht. Dat verloopt volgens planning, aldus de locatiemanager. De gemeente Beekdaelen is akkoord gegaan het verzoek van COA voor tijdelijke opvang in Schinnen voor de duur van 1 jaar.

 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties