Arts en verpleegkundige Zuyderland ontslagen wegens filmen mislukte reanimatie

Foto © ZO-NWS | Zuyderland
Gepubliceerd op 5/03/2024 om 09:43
Laatst bewerkt op 5/03/2024 om 11:03

Ziekenhuis Zuyderland heeft vorig jaar een arts en een verpleegkundige van de spoedeisende hulp in Heerlen op staande voet ontslagen. De twee ziekenhuismedewerkers hadden met hun telefoon beelden van een mislukte reanimatie gefilmd en ook gedeeld.

Volgens De Limburger heeft de arts zijn ontslag aanvaard. De verpleegkundige ging in beroep maar kreeg van de rechter geen gelijk. 

Het videomateriaal betrof beelden van een bewakingscamera in het ziekenhuis waarop te zien was dat een patiënt in kritieke toestand op de spoedhulp tevergeefs werd gereanimeerd. Zowel de verpleegkundige als de arts hebben met een privételefoon een opname van de bewakingsbeelden gemaakt en getoond aan collega's. De arts deelde de video ook in een interne appgroep. 

Tegenover de kantonrechter verklaarde de verpleegkundige de beelden aan collega's te hebben getoond om ervan te leren. Ook zei ze het videomateriaal te hebben gebruikt ter voorbereiding op een gesprek met de dochter van de overledene. 

Volgens de kantonrechter heeft de verpleegkundige echter met het filmen van de beelden van de bewakingscamera op haar smartphone een onaanvaardbaar risico genomen dat derden toegang zouden krijgen tot privacy gevoelig materiaal. 

 

 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties