Arrestaties na onderzoek bende voertuigcriminelen

Gepubliceerd op 31/03/2023 om 13:29
Laatst bewerkt op 31/03/2023 om 13:36

In Schinveld en Eygelshoven zijn woensdag drie mannen (29, 36 en 47 jaar) door de politie opgepakt. 

De arrestaties volgden na een onderzoek naar een bende voertuigcriminelen van de politie-eenheid Limburg in samenwerking met de Landelijke Eenheid. Ook werden er meerdere woningen en loodsen in onder meer Schinveld, Sittard, Landgraaf en Amstenrade door de politie doorzocht.

Door de bende werden, veelal Duitse en Belgische personenauto’s uit het duurdere segment en bedrijfsbussen gestolen. De voertuigen werden vervolgens een loods binnengereden en in een mum van tijd uit elkaar geschroefd. De auto's werden daarna in onderdelen getransporteerd naar Polen of Duitsland.

De bende bleek reeds enkele maanden actief te zijn. De mannen werden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de Rechtbank Limburg.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties