Anique Erens (25) uit Schinveld overleden

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 29/08/2021 om 18:30
Laatst bewerkt op 29/08/2021 om 19:00

Oprichtster van Stichting Geniet Namens Anique - Anique Erens uit Schinveld - is zondag overleden.

Bij Anique werd ruim drie jaar geleden een kwaadaardige hersentumor geconstateerd. 'Onze kampioen heeft drie en een half jaar gevochten, maar heeft deze oneerlijke strijd niet mogen winnen. Lieve Anique, voor ons zul je altijd op het podium blijven staan en je blijft voor altijd in ons hart', schrijft de stichting op haar Facebookpagina.

Op haar 25ste verjaardag ging een wens van Anique in vervulling. Ze richtte met de nodige hulp van vrienden en familie Stichting Geniet Namens Anique op. Dit was voor haar een droom, omdat ze zelf heeft ondervonden dat er weinig goede doelen zijn, die initiatieven organiseren voor mensen van haar leeftijd met kanker. Daarom wil ze met haar eigen stichting iets nalaten voor lotgenoten. Anique koos daarbij bewust ervoor om als stichting in actie te komen voor jongvolwassenen tussen de 18 en 35 jaar met kanker.

Voordat haar wens in vervulling kon gaan, zette Anique zich al in voor de stichting STOP Hersentumoren. Anique wist dat ze niet meer beter zou worden, maar dat wilde niet zeggen dat de Schinveldse zich uit het veld liet slaan. Samen met vader Pierre fietste Anique mee in het wielerevenement Limburgs Mooiste. Sponsoren konden in ruil voor een geldbedrag een plekje krijgen op hun tricot. Bovendien haalde ze geld op met de verkoop van zelfgemaakte wenskaarten, die in diverse winkels uit de regio werden verkocht. De opbrengst daarvan, aangevuld met cheques van verschillende organisaties, vormden een bedrag van 10.000 euro. Het complete bedrag werd gedoneerd aan Stichting STOP Hersentumoren.

Anique is slechts 25 jaar geworden.

Tags

Advertenties