Angela (53) uit Eygelshoven loopt Oranjepad

Foto: Spierfonds
Sam Verbeek
Gepubliceerd op 8/09/2023 om 09:49
Laatst bewerkt op 8/09/2023 om 09:54

Angela uit Eygelshoven loopt op zaterdag 7 oktober maar liefst 5 kilometer op Het Oranjepad van het Prinses Beatrix Spierfonds.

Angela loopt mee, omdat zij het Guillain-Barré Syndroom heeft gehad en sinds kort ook gediagnosticeerd is met de spierziekte Neuralgische Amyotrofie. De opbrengst van Het Oranjepad is bestemd voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. 

''Met mijn deelname aan Het Oranjepad hoop ik 500 euro op te halen voor het Spierfonds." laat Angela weten in een persbericht. "Ik vind het belangrijk om mee te doen, omdat ik in 2015 het Guillain-Barré Syndroom heb gekregen. Omdat mijn restverschijnselen bleven aanhouden, is na verder onderzoek in het begin van 2023 gebleken dat ik ook de spierziekte Neuralgische Amyotrofie heb. Mijn diagnoses kwamen echt als een schok, omdat ik daarvoor nooit ziek ben geweest. Onder andere het Prinses Beatrix Spierfonds heeft mij daarin geweldig ondersteund. Als dank daarvoor wil ik graag iets terug doen,'' aldus Angela.

Het Prinses Beatrix Spierfonds organiseert de vierde editie van Het Oranjepad. De koninklijke wandeling staat bol van verhalen en ontmoetingen in de bosrijke omgeving van Paleis Soestdijk. Tijdens de wandeltocht is het doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten.

Deelnemers kunnen uit 5 verschillende afstanden kiezen, waarvan er 4 rolstoeltoegankelijk zijn. Het initiatief steunen kan via hetoranjepad.nl.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties