Amstenradenaar bekent ontucht met meisje (7) na aangifte

Foto: iStock
Gepubliceerd op 17/08/2022 om 09:09
Laatst bewerkt op 17/08/2022 om 09:23

Een man (50) uit Amstenrade heeft onlangs tijdens een verhoor bij de politie bekend dat hij in het verleden ontucht heeft gepleegd. Het slachtoffer was een meisje (destijds 7) uit diezelfde plaats. Zij deed in mei dit jaar aangifte van verkrachting bij de politie. Dat blijkt uit vertrouwelijke justitiestukken ingezien door ZO-NWS. 

Het seksueel misbruik vond volgens de aangifte plaats tussen januari 1987 en eind december 1989. Het slachtoffer logeerde in die tijd vaker bij de Amstenradenaar. Zij stapte een ruim aantal jaar geleden al naar de politie, maar tot een aangifte kwam het toentertijd niet. Op 10 mei dit jaar gebeurde dat wél en deed de vrouw, inmiddels woonachtig in Hoensbroek, aangifte van verkrachting tegen de nu vijftigjarige inwoner van Amstenrade.

Volgens het slachtoffer vond het seksueel misbruik plaats terwijl zij in bad zat. De Amstenradenaar werd op 14 juni dit jaar als verdachte in deze zedenzaak gehoord door de politie. Daar volgde een bekentenis. ‘Verdachte heeft bij de politie verklaard dat het klopt dat er tussen u en hem seksueel contact heeft plaatsgevonden’, staat in vertrouwelijke stukken van het OM. 

‘Verdachte bekent dat hij ontucht heeft gepleegd met iemand beneden de leeftijd van zestien jaar. (…) Het dossier bevat echter geen bewijsmiddelen die de aangifte voor wat betreft het seksueel binnendringen zouden kunnen ondersteunen.’ Onlangs heeft het Openbaar Ministerie (OM) aan het slachtoffer laten weten dat de ontucht, die de Amstenradenaar bekend heeft, juridisch gezien verjaard is.

Kasper Regter, advocaat van het slachtoffer, geeft tegenover ZO-NWS aan dat “er extra bewijs voor seksueel binnendringen zal moeten komen om juridisch nieuwe stappen te kunnen ondernemen.” 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties