Alle verdachten moordzaak Sven Prins horen dertig jaar cel eisen

foto © ZO-NWS | Twan Senden
Sam Verbeek
Gepubliceerd op 20/09/2021 om 12:51
Laatst bewerkt op 20/09/2021 om 14:39

Tegen alle drie de verdachten in de moordzaak Sven Prins is maandag in Den Bosch in hoger beroep dertig jaar cel geëist.

Hoofdverdachte Jurandy T. werd eerder door de rechtbank veroordeeld tot levenslang. Medeverdachten Xionel B. en Sergio K. hoorden toen ook al dertig jaar cel.

De dertigjarige Sven Prins werd op 25 september 2015 op de grens van zijn woonplaats Brunssum en Heerlen van het leven beroofd na een wilde achtervolging. Dat gebeurde in een woonwijk in eerstgenoemde plaats waarbij veel schoten vielen. Een vriend die naast hem in de auto zat, overleefde de aanslag wel.

De verdachten worden hiervoor poging tot moord verweten. Waarschijnlijk was een conflict om drugs aanleiding voor het geweld. Jurandy T. heeft eerder tegenover de onderzoeksrechter in verband met het hoger beroep een verklaring afgelegd. Bij de rechtbank had hij zich nog op zijn zwijgrecht beroepen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties