Alle scouts Voerendaal weer thuis na avontuur Zuid-Korea

Foto © ZO-NWS | Hans Teunis
Gepubliceerd op 18/08/2023 om 15:47
Laatst bewerkt op 18/08/2023 om 16:06

Voor Troep ‘Duizendpoot’ van Scouting Voerendaal zit het Zuid-Korea-avontuur erop.

Met tosti’s en andere vertrouwd smakende lekkernijen werden ze vrijdagmorgen vroeg welkom geheten op het thuishonk. Een aantal scouts van de club was naar Zuid-Korea afgereisd om mee te doen aan de World Scout Jamboree. Daar kwamen 50.000 scouts uit 159 landen bij elkaar.

Na een paar dagen kwam het evenement in het nieuws. Door de extreme hitte werden honderden scouts bevangen door de hitte en daarop besloten verschillende landen om zich terug te trekken. De Nederlanders bleven wel en de scouts uit Voerendaal lieten eerder aan ZO-NWS weten dat het goed met ze ging en dat ze het naar hun zin hadden.

Maar daar bleef het niet bij. Op 7 augustus werd bekend dat de Jamboree werd verplaatst wegens slecht weer en naderende wervelstormen. Alle deelnemers werden geëvacueerd, onder andere naar Seoul. De Koreaanse overheid zorgde voor de benodigde faciliteiten, zoals slaapplekken, voeding en medische hulp. Ook boden ze de scouts een alternatief programma.

In Voerendaal kwamen vrijdagmorgen veel scouts bij elkaar om de goede afloop met elkaar te vieren.

 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties