Alle parochies Brunssum onder één pastoor

foto © ZO-NWS | Bisdom Roermond
Gepubliceerd op 2/10/2022 om 15:01
Laatst bewerkt op 2/10/2022 om 15:07

Alle acht Rooms-Katholieke parochies in Brunssum vallen voortaan onder één pastoor: Vincent Goulmy. Het Bisdom Roermond heeft hem vanaf 1 oktober ook benoemd tot pastoor van de parochies H. Gregorius de Grote en H. Jozef in Brunssum.

Daar volgt hij oud-deken Piet Delahaye op, die een stap terug doet. Goulmy (60) is al geruime tijd pastoor van de zes andere parochies in Brunssum. Deze gaan nu samen met de parochies van de H. Gregorius en H. Jozef een gezamenlijke parochiefederatie voor heel Brunssum vormen.

Naast de functie van pastoor is Goulmy ook vicaris voor missiezaken van het bisdom Roermond en nationaal directeur Missio/Pauselijke Missiewerken. Deze functies blijft hij naast zijn werk in Brunssum behouden.

Oud-deken Piet Delahaye (72) heeft met ingang van 1 oktober eervol ontslag gekregen als pastoor van de twee bovengenoemde parochies. Hij was sinds 1984 pastoor van de Jozefparochie en in 1997 van de H. Gregoriusparochie. Ook was hij deken van het toenmalige dekenaat Brunssum, dat in 2010 werd opgeheven en bij de dekenaten van Heerlen en Schinnen werd gevoegd.

Delahaye blijft wel als assistent zijn diensten aan de parochies in Brunssum aanbieden.

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties