Alle ogen gericht op Roda-doelman Bucker tijdens terugkeer

Foto: Roda JC
Gepubliceerd op 22/03/2024 om 11:28
Laatst bewerkt op 22/03/2024 om 13:45

Maandenlang lag Koen Bucker door een forse armblessure in de lappenmand en Roda JC haalde met Calvin Raatsie zelfs een vervanger. Zaterdagavond keert hij in eigen huis tegen NAC (aanvang 20.00 uur) terug in het elftal van Bas Sibum.

Het thuisduel tegen de Brabanders is wederom één van de zogenoemde finales die de Kerkraadse club de komende tijd moet gaan spelen om directe promotie naar de Eredivisie te kunnen bewerkstelligen. Na de vrij zakelijke zege in Maastricht bij aartsrivaal MVV, kan Roda tegen NAC niet beschikken over Enrique Pena-Zauner, Václav Sejk en Raatsie vanwege interlandverplichtingen.

Hierdoor kan Koen Bucker zijn opwachting weer onder de lat maken. De 27-jarige goalie traint alweer enige tijd mee met de selectie van de Kerkraadse club, maar mist logischerwijs wel enig wedstrijdritme.

Alle ogen zullen daarom onder andere op hem gericht zijn, in het eigen Parkstad Limburg Stadion. Opponent NAC staat een paar plekken lager dan het team van Bas Sibum, maar moet desondanks zeker niet onderschat worden.

In de selectie van de Brabanders, die ondersteund zullen worden door honderden meegereisde NAC-fans, ontbreken in ieder geval de sterkhouders Roy Kortsmit, Javier Vet, Sabir Agougil, Clint Leemans, Adam Kaied, Tom Boere, Aïmane Jaddi en Matthew Garbett.

Het is voor beide ploegen een belangrijk duel en zal overigens live uitgezonden worden op ESPN 3.

Vermoedelijke opstelling Roda JC: Bucker, Reith, Didden, Röseler, Bijleveld, Beerten, Müller, Ould-Chikh, Van der Heide, Schmid en Daneels.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties