VIDEO: Ajax laat Fortuna Sittard kansloos

foto © ZO-NWS | Sam Verbeek
Gepubliceerd op 21/09/2021 om 20:09
Laatst bewerkt op 21/09/2021 om 22:29

Fortuna Sittard heeft dinsdagavond verloren van Ajax. In Sittard werd het maar liefst 0-5.

Het regende kansen voor Ajax in de openingsfase. Nadat de Amsterdammers al een handje vol mogelijkheden om zeep hielpen, was het Steven Berghuis die de score opende in de elfde minuut.

De Sittardenaren lieten zich ver inzakken en probeerden enigszins gevaar te stichten uit omschakelingen. Maar de Godenzonen namen een goed verzorgd positiespel mee naar Sittard. Na een lange aanval zag Noussair Mazraoui zijn kans schoon om uit te halen van zo’n achttien meter van de Fortuna-goal. De verdediger verdubbelde de score met een fraai schot dat in de rechter benedenhoek het net liet bollen: 0-2.

Dat Fortuna een zware avond ging krijgen, was na die goal wel duidelijk. Bovendien had de ploeg van Sjors Ultee ook niet het geluk aan zijn zijde bij de 0-3. De arbitrage koos bij een dubieuze bal over de zijlijn een ingooi aan Ajax toe te kennen. Twee balcontacten verder was aanvoerder Dusan Tadic het eindstation. Hij tekende met zijn goal tevens voor de ruststand.

Fortuna kwam verdienstelijker uit de kleedkamers. In het tweede bedrijf waren Bassala Sambou en Samy Baghdadi dichtbij een treffer. Het schot van Sambou ging naast en de kopbal van Baghdadi belandde in de handen van Ajax-keeper Remko Pasveer.

De Sittardenaren openden duidelijk de jacht op een treffer. Echter kregen de Fortunezen 25 minuten later de deksel op de neus. Fortuna leed slordig balverlies op de middenlijn, waarna de Amsterdammers pijlsnel uitbraken. Mohammed Kudus kon van dichtbij de 4-0 binnentikken.

Niet veel later lieten de Amsterdammers opnieuw hun klasse zien. Invaller Nico Tagliafico schoot de bal achter Yanick van Osch na een sublieme tiki-taka-aanval.

De nederlaag tegen Ajax is voor Fortuna de derde op rij. De Sittardenaren krijgen zaterdag de mogelijkheid om een einde te maken aan die reeks, maar dan mag niet verloren worden van Vitesse.
 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties