Advocate oliegooiende asielzoeker: 'Er knapte iets bij Tarik S.'

Foto © ZO-NWS | AS Media
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 5/08/2022 om 11:44
Laatst bewerkt op 5/08/2022 om 12:05

Volgens de advocate van verdachte Tarik S. "knapte er iets bij hem", voordat hij twee pannen kokende olie over twee medewerkers van het AZC in Sweikhuizen gooide. Hij had net te horen gekregen dat hij overgeplaatst zou worden naar een ander asielzoekerscentrum. 

Dat schrijft De Limburger na een tussentijdse zitting vrijdag in deze zaak. 

Tarik S. wordt verdacht van zware mishandeling met voorbedachte rade omdat hij in januari kokende olie vanaf de derde etage naar beneden gooide op twee medewerkers die op een brandalarm af kwamen. Beide slachtoffers moesten naar gespecialiseerde brandwondenziekenhuizen. 

S. is lid van een organisatie die zich inzet voor de rechten van de Ahwazi Arabieren. Een minderheid in Iran die met onderdrukking en discriminatie te maken heeft. De oprichter van de groep werd in 2017 in Nederland doodgeschoten. De achterdocht van S. zou daarmee te maken hebben. 

Daarnaast is onduidelijk in welke mate de man zijn daad valt toe te rekenen. Een psychologisch onderzoek moet daar in november duidelijkheid over scheppen. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties