Advocaat Jos Brech vecht schorsing aan

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 25/03/2024 om 16:18
Laatst bewerkt op 25/03/2024 om 16:53

Strafrechtadvocaat Gerald Roethof vecht zijn schorsing van zes weken aan. Maandag werd bekend dat de Raad van Discipline Roethof een schorsing oplegt van zes weken voor het lekken van informatie in een lopend onderzoek. 

Roethof is met name bekend als advocaat van de voor ontvoeren, misbruiken en doden van Nicky Verstappen veroordeelde Jos Brech uit Simpelveld. De strafrechtadvocaat vindt dat het oordeel van de Raad niet klopt.

Volgens De Limburger draait de schorsing om een zaak rond een cliënt van Roethof die in de zomer van 2020 werd aangehouden. De cliënt zat vast in beperking, hetgeen betekent dat hij alleen met zijn advocaat contact mag hebben. Toch is er informatie naar buiten gekomen. In ontsleutelde Encrochatberichten spreken drie anonieme gebruikers over het geldbedrag dat bij Roethofs cliënt in beslag was genomen.

Roethof is het niet eens met het feit dat zijn schorsing is gebaseerd op anonieme bronnen. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties