Acht lintjes uitgereikt in Brunssum

foto © ZO-NWS | Hans van der Haijden
Gepubliceerd op 26/04/2021 om 13:00
Laatst bewerkt op 26/04/2021 om 17:26

Acht inwoners van Brunssum ontvingen maandag een koninklijke onderscheiding, bij gelegenheid van Koningsdag 2021. Zeven gedecoreerden worden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, één inwoner wordt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Wilma van der Rijt reikte de lintjes uit.

Roelof Bosma (72) is al ruim een halve eeuw actief voor Harmonie Orkest Concordia. Jarenlang is hij lid van het bestuur geweest. Tegenwoordig treedt hij op als bestuursadviseur.

Erik Bron (56) is sinds 2003 betrokken bij de Zonnebloem in Brunssum en de regionale afdeling Carboonland. Verder is hij vrijwilliger bij de Parade en lid van diverse werkgroepen. Ook is hij vrijwilliger lid van de cliëntenraad bij zorgcentrum Schuttershof.

Rob Dautzenberg (70) zat van 2001 tot 2020 voor de Lijst Borger in diverse raadscommissies. In 2009 werd hij raadslid en in 2011 fractievoorzitter. Vorig jaar verliet hij de gemeenteraad. Hij werkte ruim 45 jaar bij de politie. Bij de gemeentepolitie van Brunssum richtte hij in de jaren 80 een eigen vakbond op.

Boy Fox (77) is sinds 1978 lid van het Mannenkoor RMK 1921. Voor deze vereniging is hij ruim 40 jaar in diverse functies actief. Zo was hij jarenlang penningmeester en contactpersoon van een uitwisselingsprogramma. De laatste jaren is hij voorzitter van de werkgroep die het eeuwfeest voorbereidt.

Ron Logister (45) is één en al carnaval. In 2000 trad hij toe tot CV De Streupers, waar hij sinds 2008 in het bestuur zit. Hij is ook lid van de overkoepelende Karnevalsroad Broenssem. Ook Ron is betrokken bij de Parade. De lokale carnavalscultuur houdt hij levend bij de heemkundevereniging.

Els Knubben-Theunissen (63) is al ruim 40 jaar actief als vrijwilliger in de Brunssumse samenleving. Zo is ze betrokken geweest bij de buurtvereniging Schuttersveld, lid geweest van de ondernemingsraad van het ziekenhuis in Brunssum en richtte ze in 1988 het Damescomité op van RMK 1921. Sinds 2004 actief als mantelzorger.

Astrid Tijssen-Hoekzema (71) is actief als vrijwilliger voor de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt. Ook geeft ze voorlichting bij de Vereniging ter Bescherming van het Ongeboren Kind. Bij Handicap NL in Parkstad Limburg stuurt ze de 26 wijkhoofden aan.

Peter Latten (78) heeft zich jarenlang ingezet voor arbeidsgehandicapte medewerkers van gemeentelijk werkbedrijf WSW. Hij was lid, secretaris en voorzitter van Bouw en Houtbond FNV en AbvaKabo. Bij FNV Bouw vervulde hij diverse bestuursfuncties. In 2007 trad hij toe tot het bestuur van de Centrale Bond voor Ouderen in Brunssum. Voor zijn verdiensten werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Advertenties