Acht inwoners Beekdaelen krijgen een lintje

Gepubliceerd op 26/04/2021 om 13:00
Laatst bewerkt op 26/04/2021 om 17:12

Acht inwoners van de gemeente Beekdaelen ontvingen maandag een koninklijke onderscheiding. Allen werden lid in de Orde van Oranje Nassau.

Frits Fransen uit Puth zet zich al jaren in voor de lokale gemeenschap. Zo is hij projectbegeleider bij tennisvereniging LTC Raket waar hij ook bestuurslid is.

Lou Smeets uit Doenrade is al vele jaren actief als vrijwilliger. Velen kennen hem als ceremoniemeester bij feesten en jubilea van verenigingen in Doenrade. Daarnaast is hij voorzitter en secretaris van RKVV Doenrade en bestuurslid van de Limburgse Monumentenstichting. Ook is hij actief bij het CDA.

Mariet Roex-Reubsaet uit Schinveld is vrijwilliger bij zorgcentrum Schuttershof in Brunssum en bij Stichting Samen Delen.

Marlou van Tilburg-Vromen uit Merkelbeek zet zich al vele jaren in voor de lokale gemeenschap. Zo was of is ze betrokken bij het Kerkelijk Zangkoor St. Joseph, bestuurslid van koor New Generation, het damescomité van schutterij St. Johannes-St. Clemens en de parochie.

Tiny Lintzen-Rusman uit Oirsbeek krijgt het lintje voor haar betrokkenheid bij de vele organisaties waar ze bij betrokken is (geweest). Dat zijn onder meer de Schepenbank, Pergamijn Sittard, de Eettafel en het Grotcomité Oirsbeek. Verder is ze vrijwilliger bij de SOOS, het Taalcafé en het Repaircafé.

Mathieu Scheepers uit Oirsbeek is of was penningmeester van het kerkbestuur in die plaats. Daarnaast zat hij in het bestuur van Harmonie St. Gerlachus en de Filatelisten Vereniging Sittard en Omstreken. Mathieu vervulde ook diverse functies bij de KBO in Oirsbeek.

Frits Derksen uit Schinnen is tweede secretaris en functionaris persoonsgegevens van het St. Lambertuskoor Oirsbeek. Daarnaast is of was hij bestuurslid en tweede penningmeester van de KBO Amstenrade en was hij vrijwilliger en voorzitter van het St. Gertrudiskoor Amstenrade.

Jan Bouwens uit Schimmert is al jaren vrijwilliger bij carnavalsvereniging de Traarbreuk in Schimmert. Verder is hij lid van de Ziekendienst Schimmert, bestuurslid van de Lourdesstichting en brancadier bij het Huis van de Pelgrim. Jan gaat ook langs de deuren om te collecteren voor de Hartstichting en is mantelzorger.

Advertenties