Acht flatwoningen onbewoonbaar na brand

foto © ZO-NWS | Orange Media
Gepubliceerd op 27/01/2023 om 09:18
Laatst bewerkt op 27/01/2023 om 10:20

Acht woningen van een flat aan de Cookstraat in Heerlen waar donderdagavond brand uitbrak zijn voorlopig onbewoonbaar. Door de brand hebben ze flinke rook- en waterschade opgelopen.

De brand in een flatwoning op de derde etage brak rond 22.15 uur uit. Volgens een woordvoerder van de brandweer kon de bewoner op tijd naar buiten komen. Wel had deze teveel rook ingeademd en moest voor onderzoek naar het ziekenhuis. Ook een aantal andere flatbewoners kreeg te veel rook binnen. Zij werden ter plekke door de ambulancedienst nagekeken.

De brandweer sloeg meteen groot alarm omdat in de flat veel ouderen en minder mobiele mensen wonen. Vanaf de derde verdieping werden alle bovenliggende etages ontruimd. De bewoners werden tijdelijk elders opgevangen en op acht flatwoningen na kon iedereen later weer naar huis.

Over de oorzaak van de brand kon de woordvoerder van de brandweer nog niets zeggen. Daar loopt een onderzoek naar.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties