Aanwijzing veiligheidsgebied Brunssum verlengd

Foto © ZO-NWS I Track'88
Gepubliceerd op 28/10/2021 om 09:19
Laatst bewerkt op 28/10/2021 om 09:22

Burgemeester Wilma van der Rijt van Brunssum heeft het veiligheidsrisicogebied in Brunssum-West verlengd. De aanwijzing geldt nu tot 13 november 2021 's morgens om 06.00 uur.

Op 30 september 2021 wees Van der Rijt een aantal Brunssumse wijken die grenzen aan het stadsdeel Hoensbroek aan als veiligheidsrisicogebied. Dit was het gevolg van een bomontploffing aan de Hommerterweg in Hoensbroek op 29/30 september.

Het aanwijzen van een veiligheidsrisicogebied houdt in dat er in het betreffende gebied preventieve maatregelen getroffen kunnen worden om de veiligheid te waarborgen, waaronder maatregelen als preventief fouilleren.

Het oorspronkelijke besluit betrof een aanwijzing voor een maand, tot en met 30 oktober. Op 26 oktober heeft de burgemeester van Brunssum besloten de aanwijzing te verlengen met nog eens twee weken, tot 13 november.

Het veiligheidsrisicogebied in Brunssum wordt begrensd door de Trichterweg, Wijenweg, Schildstraat, Ds. Boumanstraat, Emmaweg, Cronjestraat, dan langs de gemeentegrens naar de rotonde Akerstraat-Noord/Passartweg, en Akerstraat-Noord.


 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties