Aantal meldingen kindermishandeling in Brunssum fors gestegen

Gepubliceerd op 23/11/2021 om 08:13
Laatst bewerkt op 23/11/2021 om 08:21

Het aantal meldingen van kindermishandeling in Brunssum is dit jaar in vergelijking met 2020 fors gestegen. Dat blijkt uit de Veiligheidscijfers Brunssum, in bezit van ZO-NWS, die dinsdagavond door politie en gemeente gepresenteerd worden aan de gemeenteraad. 

Vorig jaar kwamen er bij instantie Veilig Thuis in totaal 98 meldingen van kindermishandeling in de gemeente Brunssum binnen. Dit jaar, gemeten tot en met 31 oktober, waren er dat ruimschoots meer met 123. 

Ook het aantal meldingen van geweld naar een (ex)-partner toe is gestegen: van 117 naar 138. Daarnaast blijkt uit cijfers van het Veiligheidshuis Parkstad dat het aantal screeningen voor nazorg van ex-gedetineerden in Brunssum verdubbeld is: van 20 naar 40. 

Het aantal opgelegde huisverboden in de Brunssumse wijken steeg ook van 1 naar 4. Op het gebied van radicalisering kwamen er, net zoals vorig jaar, in Brunssum 0 meldingen binnen. 

Qua Damoclesbeleid, meldingen en vondsten van hennep en/of harddrugs, stegen de cijfers dit jaar in vergelijking met vorig jaar maar een klein beetje: van 24 naar 27. 

“Tijdens een informatieavond op het gemeentehuis van Brunssum zullen bovenstaande cijfers besproken worden en zal er in overleg met de gemeenteraad bekeken worden welke extra aandacht nodig zullen hebben”, aldus Ger van der Wijst, Hoofd Veiligheid, Toezicht en Handhaving in Brunssum. 
 

Advertenties